Kurset var en aha-oplevelse

Jeg meldte mig til kurset om nyhedsbreve i forventning om, at jeg ville lære at håndtere dem rent praktisk og også at optimere dem til læserne. Men at det er muligt direkte at finansiere sit nyhedsbrev via øget salg – det havde jeg ikke tænkt på.

Offshoreenergy.dk is a member-based non-profit organisation with the overall purpose of gathering the offshore sector’s players, strengthening the sector and collaborating about the challenges of the future through a joint effort.

Offshoreenergy.dk er det officielle nationale videnscenter og innovationsnetværk for Danmarks offshore industri. Vi har fokus på udvikling, med det ene mål, at sikre vækst i den danske offshore industri. Vi har over 270 medlemmer.

I Offshoreenergy.dk, hvor jeg er kommunikationsansvarlig, skal vi til at sende nyhedsbreve ud. Derfor meldte jeg mig til kurset hos Henrik Holm. Min forventning var, at jeg ville blive klogere på, hvordan man kan stykke et nyhedsbrev sammen, hvordan det gøres rent teknisk og også, hvordan man kan måle på sin kommunikation – for derefter at optimere den. Med andre ord, jeg havde mine kommunikationsbriller på, da jeg satte mig i kursus-stolen.

Men her blev min horisont udvidet. For det viser sig, at hvis man også har salgsbrillerne på, så kan der skabes en rigtig god synergi imellem kommunikation og salg. Dels vil nyhedsbrevene kunne ’sælge’ varen direkte – i vores tilfælde er det medlemskaber af vores organisation, som er et videncenter og innovationsnetværk for offshorebranchen – og derudover tilmeldinger til vores events og projekter. Men hvis man målretter sin kommunikation ud fra både kommunikations- og salgsstrategi og bruger oplysningerne om, hvad læserene klikker på, så kan salgsafdelingen optimere deres indsats. Og hvis man regner på det, så skal der ikke sælges så meget, før nyhedsbrevet er finansieret og mere til.

Så alt i alt har jeg fået rigtig meget ud af kurset – jeg skal nu tilbage til organisationen og finde ud af, hvordan vi får kommunikation og salg til at gå op i en højere enhed.

Med venlig hilsen

Marianne Sommer
Head of Communications
—————————————
Offshoreenergy.dk
Dokvej 3
6700 Esbjerg
Tlf. +45 42 36 90 70

E-mail: mso@offshoreenergy.dk
Website: www.offshoreenergy.dk
LinkedIn: www.linkedin.com/company/offshoreenergydk
CVR-nr. 27171877

 

 

 

Læs mere:
Nyhedsbreve som salgskanal
Nyhedsbreve skaber trafik på din hjemmeside
Workshop om nyhedsbreve

Share